O noua runda de consultari a debutat la Cotroceni. Presedintele Klaus Iohannis a inceput deja consultarile cu partidele pentru desemnarea unui nou candidat la functia de prim-ministru al Romaniei, dupa ce miercuri Guvernul propus de primul premier desemnat Dacian Ciolos a picat.

Reprezentantii Partidului National Liberal au fost primii sositi la Cotroceni. Delegatia este formata din presedintele PNL- Florin Citu, Rares Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Iulian Dumitrescu si Nicolae Ciuca. Se pare ca cel din urma este si propunerea PNL pentru functia de prim-ministru al Romaniei. Liberalii si-ar dori ca Nicolae Ciuca sa fie noul premier desemnat. In ceea ce priveste noul Guvern, surse liberale au inaintat ideea unui executiv format alaturi de UDMR.

Florin Citu a transmis: „Romania are nevoie urgenta de un guvern cu puteri depline, iar solutia este un nou guvern format in jurul Partidului National Liberal. Asiguram deja guvernarea interimara a tarii, impreuna cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, avand in continuare PNL ca forta principala, se poate face foarte rapid si fara nicio perioada de adaptare. PNL isi asuma deschiderea discutiilor cu fortele politice parlamentare, cu exceptia AUR, in vederea crearii rapide a unei majoritati si a unui guvern. Vom actiona cu maturitate si cu responsabilitate, fara vanitati si fara orgolii, tinand cont de configuratia politica a Parlamentului si cautand in mod insistent solutia care sa scoata Romania din criza”, a fost mesajul presedintelui PNL pe propria pagina de socializare imediat dupa respingerea Guvernului Ciolos.

Urmatoarele partide si formatiuni asteptate la consultarile de la Cotroceni sunt PSD, UDMR, USR, AUR si minoritatile nationale.