Marile orase din Romania se confrunta cu o crestere a numarului de cereri pentru crese. In ultimii ani, administratiile locale au depus proiecte pe banda rulanta, pe toate liniile de finantare disponibile si au construit si din bani de la bugetul local. La Sibiu, primaria a anuntat ca a fost obtinuta finantarea pentru o noua unitate, alte trei proiecte fiind deja depuse.
“Proiectul de constructie a unei crese noi pe strada Viitorului, cu o capacitate de 110 locuri, a fost aprobat spre finantare din fonduri europene nerambursabile, in cadrul PNRR. Cererea a fost depusa de catre Compania Nationala de Investitii, in baza protocolului de implementare incheiat cu Primaria Sibiu, in cadrul unui program initiat de aceasta Companie la nivel national pentru constructia de crese”, a transmis primaria Sibiu.

Cresa va fi construita pe un teren pus la dispozitie de Primaria Sibiu, cu o suprafata de aproape 4.800 de mp. Valoarea investitiei este estimata la 21,7 milioane de lei. Pe langa amenajarile interioare necesare activitatii, imobilul va fi dotat cu panouri fotovoltaice si panouri solare, iar minimum 20% din teren va fi amenajat ca zona verde.

“In toamna aceasta vom finaliza constructia a 3 crese noi, totalizand 255 de locuri. In paralel, am depus proiecte pentru constructia a inca 3 crese in cartierele Turnisor si Valea Aurie si pe strada Viitorului, cu finantare prin PNRR, care vor oferi inca aproximativ 220 locuri”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, citat in comunicat.