Proaspat instalat in fotoliul de la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Adrian-Ioan Vestea a semnat prima sa transa de contracte prin ”Anghel Saligny”.

Este vorba despre 74 de noi contracte de finantare prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, in valoare totala de 823.227.040,71 de lei. Contractele semnate vizeaza localitati din 33 de judete si contribuie la modernizarea strazilor si a drumurilor de interes local, infiintarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apa si a retelelor de canalizare si de evacuarea apelor pluviale, precum si construirea unor poduri.

 

”Satele si micile orase, comunitatile care sunt in dificultate si carora le este imposibil sa-si finanteze singure obiectivele importante de infrastructura sunt in fiecare zi pe agenda si in preocuparile mele, astfel incat nicio comunitate din Romania sa nu fie neglijata”, a subliniat ministrul Vestea.

 

Cu aceste proiecte, numarul contractelor semnate in cadrul Programului National de Investitii ”Anghel Saligny” se ridica la 1.520, in valoare totala de 16.896.781.023,39 de lei.

 

Printre localitatile care au primit finantare in aceasta etapa se numara si trei comune din Dambovita: Crangurile (Asfaltare si modernizare drumuri de interes local in comuna Crangurile- 3,875,514.53 lei), Bucsani (Infiintare sistem de canalizare menajera in satul Ratoaia, comuna Bucsani- 7,226,046.83 lei) si Valea Mare( Modernizare drumuri de interes si sisteme de scurgere si evacuare ape pluviale -15,000,000.00 lei).