O noua lectie de Romanie educata vine din celebra comuna Ciugud. Dupa ce a deschis, in 2019, prima scoala smart din mediul rural din Romania, comuna Ciugud da un nou semnal in educatie: viitoarele scoli din Romania trebuie sa fie smart, verzi si accesibile pentru orice copil. 9 milioane de euro este suma care va fi investita intr-o noua unitate.

„Unitatea de invatamant va fi in totalitate independenta energetic si un model pentru educatia viitorului. Proiectul este cu atat mai deosebit pentru ca a implicat atat echipa primariei, cat si o echipa de experti coordonata de o persoana cu deficiente de vedere”, a transmis Primaria Ciugud.

Noua scoala va fi construita in centrul satului Ciugud, pe un teren generos de peste 5 hectare, urmand sa fie inconjurata de un parc plantat de la zero cu arbori autohtoni. In proximitatea scolii se va afla o baza sportiva moderna, care, in prezent, se afla in asteptarea finantarii de la Compania Nationala de Investitii. Unele dintre salile de clasa vor avea pereti cortina care se pot deschide pentru ca, in timpul verii, orele sa se mute in natura.