Initiativa inedita pentru Romania. O primarie vrea sa inchirieze spatii in oras pentru ca elevii si profesorii sa poata desfasura orele in conditii optime. Se intampla la Brasov. In 2023, Brasovul va avea prima scoala buffer, cu minim 16 sali de clasa si 5 laboratoare
Mai exact, primaria a lansat licitatia pentru inchirierea de spatiu/spatii pentru relocarea temporara a activitatii scolare, pentru invatamantul primar, gimnazial sau liceal.

Prin aceasta procedura municipalitatea vrea sa rezolve problemele cu care se confrunta elevii si cadrele didactice din unitatile de invatamant intrate in programul de reabilitare. Obiectivul primariei este sa inchirieze minim 16 sali de clasa si 5 laboratoare, la care se adauga celelalte spatii anexa. Valoarea estimata a inchirierii pentru o perioada de 7 ani este de 2,5 milioane de euro + TVA.

,,Sunt peste 40 de proiecte de investitii in imobile cu destinatia scoala, fie pentru conformare la normele ISU, fie pentru extindere, fie pentru renovari, in conditiile in care foarte multe unitati de invatamant fac deja cursuri in doua schimburi. Acesti copii au dreptul sa aiba parte de spatii conforme si la parametrii normali pentru desfasurarea procesului educational pe timpul derularii lucrarilor, iar, pe termen scurt, scoala buffer este singura solutie“, a declarat primarul Allen Coliban.

Spatiile eligibile sunt cele localizate in apropierea centrului orasului, cu posibilitatea accesarii mijloacelor de transport in comun, cu facilitati, cum ar fi curte mai mare de 2.500 de m.p. sau existenta liftului.