O primarie din Romania va cumpara o insula pe care va plati suma de 10.000 de euro. Nu este vorba despre vreo insula exotica, ci despre insula amplasata in mijlocul unui lac din oras. Mai exact, Primaria Sfantu Gheorghe a reusit sa convinga proprietarii insulei din mijlocul lacului din Cartierul Garii sa vanda bucata de pamant pe care autoritatile o vor achizitiona pentru derularea unei investitii, cel mai probabil in zona de agrement.

Insula are o suprafata de 200 mp si va fi amenajata dupa finalizarea lucrarilor de reabilitarea a zonei lacului din Cartierul Garii. Potrivit jurnalistilor de la Covasna Media, insula era detinuta de doua persoane fizice, iar primaria va plati 10.360 de euro fara TVA pentru bucata de pamant, decizia fiind aprobata deja in CL.
Nu este prima data cand autoritatile locale incearca sa intre in posesia insulei pentru a putea realiza o investitie integrala in zona lacului, dar pana acum proprietarii au refuzat sa cedeze pamantul.
Deocamdata nu s-a stabilit ce va cuprinde investitia, cel mai probabil urmand sa fie dezvoltata in zona de agrement. Intre timp, lucrarile de reabilitare a lacului continua. Acestea vor fi gata la finalul anului 2023 si au costat peste 17 milioane de lei.

 

Foto:Mesagerul de Covasna