Mai multa siguranta pentru localnici, dar si pentru turistii care ajung in Brasov. Primaria municipiului vrea sa achizitioneze si sa monteze in oras peste 1000 de camere de supraveghere. Licitatia a fost lansata, iar valoarea investitiei se ridica la 10,7 milioane de lei si include atat infrastructura, cat si instalarea camerelor si softul.

“Brasovul este orasul turistic numarul 1 in Romania, iar asta ne obliga sa avem un oras sigur atat pentru cetateni, cat si pentru cei care ne viziteaza. Am lansat licitatia pentru cumpararea a peste 1000 de camere de supraveghere care vor fi montate cu prioritate in zonele cu cele mai mari probleme. Camerele au capacitatea de a supraveghea zona 360 de grade si posibilitatea de a identifica numarul de inmatriculare, marca si modelul autoturismelor. Vor putea fi manevrate de la distanta, cu zoom optic de 30x si o rezolutie minima de 1920×1080 pixeli.Contractul cadru, care poate ajunge la suma totala de 10.7 milioane de lei, nu este doar pentru achizitionarea camerelor, ci si pentru lucrarile aferente instalarii lor (lucrari civile pentru realizarea tubulaturii subterane, lucrari electrice si de comunicatie), montarea, software-ul de analiza video, integrarea cu sistemul de telegestiune iluminat si supraveghere video existent, sistemul de stocare si procesare al imaginilor echipat cu UPS, sistemul de comunicatii”, a anuntat primarul Brasovului, Allen Coliban.
Pe langa acest sistem complex de supraveghere, primaria din Brasov intentioneaza sa investeasca si intr-un proiect pentru monitorizarea traficului. Acesta presupune montarea a 140 de camere video pentru monitorizarea circulatiei si aproape 250 de senzori video de trafic. In plus, 35 de treceri de pietoni si 3 intersectii vor fi semaforizate, iar alte 44 de intersectii vor beneficia de modernizarea semaforizarii.

 

 

Foto: Facebook/AllenColiban