Cea mai noua parcare subterana din Oradea, amenajata in jurul Catedralei Ortodoxe din Centrul Civic si singura de tip Park & Ride din municipiu, a fost data in folosinta.

„Este a saptea parcare construita in afara carosabilului in Oradea din 2014 pana in prezent. Prin finalizarea acesteia, numarul de locuri in parcari sub- sau supraterane din Oradea a depasit 2200 de locuri”, a spus primarul Florin Birta, in conferinta de presa prilejuita de deschiderea parcarii.

Parcarea cuprinde: 225 de locuri pentru autoturisme si 31 de locuri pentru motociclete, 6 locuri pentru incarcarea masinilor electrice, 9 locuri pentru vehiculele persoanelor cu dizabilitati, trei lifturi pentru persoane, dispuse pe cele trei laturi ale parcarii, sistem pentru controlul accesului (bariere, cititoare placute de inmatriculare), utomate de plata si statie de curatat si aspirat in incinta, acces din doua directii.

Valoarea lucrarilor se ridica la 33.704.700 lei (plus TVA).Cetatenii vor putea folosi in mod gratuit parcarea, la fel ca in cazul celorlalte parcari construite de municipalitate, timp de trei luni (pana la finalul lunii martie 2024).