Visit Oradea a reluat campania de tururi ghidate si ofera, in fiecare weekend, tururi ghidate gratuite tuturor turistilor si oradenilor interesati sa exploreze orasul Oradea si atractiile turistice ale acestuia, alaturi de ghizi de turism acreditati.

Proiectul, initiat in 2022 si continuat in vara anului 2023, a avut un real succes, adunand 1.676 de participanti, turisti si oradeni, dornici sa descopere istoria si arhitectura orasului Oradea.

Tururile ghidate se vor realiza si in acest an in limba romana si dureaza aproximativ 2.5 – 3 ore, avand ca punct de plecare Piata Unirii, o locatie emblematica a orasului. La cerere pot fi organizate si tururi in limba engleza sau maghiara.

Tururile ghidate gratuite au loc in fiecare vineri de la ora 18, iar sambata si duminica de la ora 10.00, cu punct de intalnire si plecare din Piata Unirii. Intalnirile au loc de luna aceasta pana in data de 15 septembrie inclusiv.

Tururile vor include urmatoarele obiective: Piata Unirii, strada Vasile Alecsandri, Palatul Vulturul Negru, Sinagoga Sion (exterior), Piata Ferdinand cu Teatrul de Stat, Casa Poynar, Casele Adorjan, Hotel Pannonia, Casa Darvas-La Roche (exterior), Parcul Traian cu Palatul de Justitie, Cladirea Baroului, Cladirea BNR; palatele iconice de pe strada Republicii – Apollo, Moszkovits Miksa, Stern si Catedrala Romano-Catolica (optional).

 

Tururile ghidate gratuite vin in intampinarea turistilor si ca un beneficiu in plus la campania de gratuitati Oradea cu drag, prin care, turistii care innopteaza minim doua nopti in Oradea se pot bucura de gratuitate la muzee, transport public, si discount-uri la cafenelele si restaurantele partenere la aceasta campanie.