Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” din Oradea a fost redeschis saptamana aceasta, dup ace in ultimii doi ani a trecut printr-un proces de reabilitare si modernizare. Au fost vizate atat elemente de siguranta, cat si cresterea gradului de confort al sportivilor si oradenilor dornici sa practice inotul.

S-a lucrat la reabilitarea cuvei bazinului si a instalatiilor de filtrare aferente, reabilitarea suprastructurii anvelopante, amenajari exterioare si construirea de copertine de acces; repararea tuturor instalatiilor de producere a apei calde menajere si a instalatiilor HVAC, dar si refacerea compartimentarilor.
Lucrarile au fost intarziate de situatiile aparute pe parcurs, au precizat reprezentantii primariei. Au fost schimbari generate de schimbarea normativelor ISU, modificarea preturilor la materialele de constructii, intarzieri la livrari si, nu in ultimul rand, pandemia de COVID-19.

De acum, cladirea Bazinului Olimpic va functiona in conformitate cu toate standardele in vigoare, atat cele de siguranta in exploatare, igiena, cat si cele sportive, care sa permita organizarea in continuare a competitiilor sportive la standarde FINA, intrucat acesta poate asigura spatiu pentru competitii de inot si de agrement pentru publicul larg. Valoarea lucrarilor se ridica la peste 16.641.000 de lei.