De la momentul in care cei doi candidati la sefia PNL, Ludovic Orban si Florin Citu, si-au depus candidaturile oficial, lucrurile s-au precipitat pe scena politica, iar asta pare sa influenteze si lupta interna din partid.

Criza guvernamentala si razboiul lui Citu cu USR PLUS pare sa-i sporeasca sansele lui Orban de a obtine functia de presedinte al Partidului National Liberal la Congresul PNL din 25 septembrie. Ideea a fost avansata chiar de Orban care a declarat astazi la finalul sedintei Birourilor Reunite ale Parlamentului: „Toata strategia mea de campania nu a fost determinata de vreo speranta ca Florin Citu nu va mai fi premier la data de 25 septembrie.

Cine sa-si fi imaginat ca premierul Citu, fara acordul meu, arunca in aer coalitia si ca declanseaza o criza politica grava si o criza guvernamentala si ca vom ajunge la astfel de situatii in care un partener depune motiune de cenzura?”, sunt cuvintele lui Orban.

Cursa interna a luat astfel o turnura neasteptata. In timp ce Citu isi poarta razboiul cu USR PLUS, neintelegerile ducand la demisia ministrilor USR PLUS si apoi destituirea din functie a secretarilor de stat ai USR PLUS, Orban pare ca nu mai are nevoie de nicio campanie.
„Votul depinde de modul in care colegii mei si cei 5.000 de delegati vor evalua cei doi candidati. Cred ca mai degraba prestatiile contracandidatului meu din ultimele patru-cinci saptamani mi-au crescut semnificativ sansele de a fi ales presedinte PNL. Pentru mine nu e important daca la momentul congresului Florin Citu este sau nu este premier”, a declarat Ludovic Orban. Acesta a sugerat astfel faptul ca premierul se saboteaza singur.
Va reamintim ca pe 25 septembrie este programat Congresul PNL, iar Ludovic Orban si Florin Citu vor candida pentru sefia Partidului National Liberal.