Timisorenii vor avea curand ocazia sa se bucure de Padurea Verde si dintr-o alta perspectiva. Padurea Verde se afla in partea de nord-est a Timisoarei, se intinde pe o suprafata de 724 ha si va deveni, in urma unor lucrari de amenajare padure-parc.

 

 

“Padurea Verde, un colt de natura emblematic al orasului nostru, va fi transformata in padure parc, pentru ca toti timisorenii sa se poata bucura de frumusetea naturii intr-un mod accesibil, fara a afecta mediul inconjurator. Lucrarile de amenajare vor fi minimale, neinvazive, iar materialele folosite vor fi ecologice”, a transmis Primaria Timisoara, care desfasoara si un proces de consultare cu cetatenii, prin intermediul unor formulare.

 

 

In viitor, Padurea Verde va fi inglobata total de mediul urban care se dezvolta puternic acum in comunele adiacente Timisoarei. Prin acest proiect, timisorenii castiga o portiune din padure pentru activitati de recreere.

 

Conform proiectului, prin noua amenajare, se va pune in valoare potentialul natural al unei zone perimetrale a Padurii Verzi, pentru timisoreni – si nu numai – printr-o strategie care tine cont de valoarea ecosistemului de aici si de utilizarea cotidiana pentru plimbari, sport si recreere, precum si pentru informare, activitati educationale, culturale si chiar de cercetare. Transformarea acestei portiuni a Padurii Verzi in padure-parc va creste accesibilitatea sa pentru agrement periurban, adresata atat locuitorilor municipiului si comunelor invecinate, cat si turistilor.