Parcul Belvedere din Sibiu ofera localnicilor, dar si turistilor un nou spatiu verde pentru relaxare si timp liber, cu o priveliste spectaculoasa si zone diverse pentru activitati sportive sau recreative.

Se intinde pe 6,4 hectare, fiind amenajat de Primaria Sibiu de la zero, prin reconversia unui teren care era folosit inainte ca depozit de deseuri de constructii. Terenul a fost curatat, stabilizat si amenajat cu pamant fertil, iar apoi s-au plantat aproape 600 de arbori, peste 6.000 de plante si s-au creat 48.000 de metri patrati de zone verzi.

“Noul parc adauga suprafetei de zone verzi din Sibiu peste 6,4 hectare si va fi in acelasi timp un spatiu pentru relaxare in aer liber si pentru activitati sportive sau de recreere. Fie ca este vorba despre o plimbare, joaca pentru cei mici sau despre practicarea minigolfului, fotbalului sau baschetului, Parcul Belvedere va fi un punct de atractie si de intalnire a comunitatii. Este primul parc amenajat in Sibiu in ultimii 30 de ani si, mai mult, este un proiect de reconversie urbana prin care un teren viran primeste utilitate publica”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Cei care ajung in Parcul Belvedere pot opta pentru plimbari pe aleile parcului sau relaxare in zona cu hamace; fotbal, baschet, handbal si volei pe terenul multifunctional; minigolf; workout/fitness; pump track, in zona special amenajata pentru biciclistii pasionati de trick-uri; ture pe minitiroliana sau pe slack line; joaca in locurile special amenajate pentru cei mici.

Animalele de companie au spatiul lor special.