Posibilitatea ca PNL sa vina cu o noua propunere de premier in persoana presedintelui actual al liberalilor, Florin Citu, a provoacat tensiuni pe scena politica.

Ceea ce s-a si intamplat. „Partidul National Liberal a decis in sedinta Biroului Executiv National ca nominalizarea PNL pentru functia de prim-ministru, la consultarile de luni, de la Palatul Cotroceni, sa fie Florin Citu, prim-ministrul interimar, presedintele PNL”, a anuntat Bogdan Gheorghiu, membru al BEx. Dupa ce reprezentantii PSD si AUR s-au aratat indignati de aceasta situatie, un alt partid reactioneaza. Este vorba despre PPU- Partidul Puterii Umaniste.

Partidul condus de avocatul Daniel Ionascu a transmis o scrisoare deschisa presedintelui Romaniei. Social-liberalii au cerut presedintelui sa ia masuri urgente pentru a scoate tara din criza, iar principala masura ar fi urgentarea consultarilor pentru un nou Guvern.

Totodata, reprezentantii PPU cer sa nu fie numit din nou in functie Citu.

Iata scrisoarea deschisa transmisa de PPU: Domnului Klaus Iohannis, presedinte al Romaniei, SOLICITARE: „Nu il desemnati din nou pe domnul Florin Citu!” „Daniel Ionascu, presedinte executiv PPU (social-liberal), ii solicita presedintelui Klaus Iohannis sa actioneze cu responsabilitate si celeritate, in consultarile cu partidele politice si in desemnarea urmatorului premier. Contextul economic, medical si social din Romania reclama nevoia acuta a unui guvern stabil, format din oameni care pot gestiona crizele cu care ne confruntam. Astfel, tinand cont de guvernarea anterioara, desemnarea din nou a lui Florin Citu pentru functia de premier nu ar face decat sa amplifice criza politica. Vazand situatia dramatica prin care trece Romania in aceste zile, din punct de vedere medical si din punct de vedere economic, consideram ca Romania are nevoie cat mai grabnic de un guvern format din oameni capabili sa guverneze. Ii cerem domnului presedinte Klaus Iohannis, dincolo de orice interes politic si dincolo de orice dorinta de suprematie a functiei sau a unui partid, sa nu il mai propuna pe domnul Florin Citu, pentru ca se va duce tara intr-un colaps din care nu vom mai putea iesi niciodata. Numirea ca premier a domnului Citu nu ar face decat sa adanceasca si mai mult aceasta criza si, cu siguranta iremediabila. Romania are nevoie cat mai rapid de un guvern stabil si competent!”, se arata in scrisoare.