In ultimii ani, Sinaia s-a transformat cu adevarat intr-o statiune la standarde europene. Administratia locala a dezvoltat un plan de management eficient care face ca in fiecare iarna statiunea sa fie asaltata de turisti. In plin sezon, autoritatile locale vin cu noi vesti bune. O noua instalatie este in curs de autorizare pentru functionarea cu public, in zona golului alpin situat la 2000 de metri. Este vorba de un teleschi Doppelmayr, nou, achizitionat la cheie si realizat din fonduri proprii. Instalatia are o capacitate de transport de 1800 de persoane pe ora si o lungime a liniei de 630 de metri.

„Remarcabil la aceasta instalatie este faptul ca deschide o noua zona pentru schiul alpin, in nordul domeniului schiabil actual, cu partii spectaculoase pentru pasionatii sporturilor de iarna. Teleschiul Calugarul deserveste trei partii cu o lungime medie, dar si doua partii lungi, din varful muntelui Furnica. Laptici 3 si Genune, cu cate 2 km fiecare, vor deveni in scurt timp senzatia golului alpin. Cu tot cu amenajarile noi facute in Valea Soarelui, Sinaia a castigat anul acesta peste 8 kilometri de partii, ceea ce ne duce la un total de aproape 30 km de partii si trasee omologate. Si nu, nu ne oprim aici. Domeniul schiabil sinaian are un potential urias, iar dezvoltarea din ultimii ani nu face decat sa ne confirme faptul ca suntem pe drumul cel bun.” – Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia
Ultima instalatie deschisa la Cota 2000 a fost la sfarsitul anului trecut, tot in golul alpin. Teleschi Soarelui deserveste partiile Soarelui 1, 2 si 3. Vara aceasta a demarat si constructia Telescaun Dorului care va fi gata sezonul viitor. Domeniul schiabil sinaian (cu toate partiile si cu instalatiile noi: Gondola Sinaia, Gondola Carp, Telescaunul Soarelui, Teleschi Soarelui, Teleschi Calugarul, Banda Cota 2000, Babyski Gondola, sisteme de inzapezire si utilaje de batut zapada) este administrat de Transport Urban Sinaia, societate comerciala cu actionariat unic Orasul Sinaia.