Desi e criza, teoretic, orasele mari si bine dezvoltate din Romania continua sa ofere experiente unice de sarbatori. Oradea intra in „competitia” celor mai frumoase targuri de Craciun din Romania la final de noiembrie.

Din 30 noiembrie, pana in 26 decembrie, magia sarbatorilor de iarna ajunge in Piata Unirii, care se imbraca in decoruri de poveste.

La Targul de Craciun cei prezenti se vor putea bucura de prezenta unei roti panoramice, precum si a unei zone cu food-trucks si cu rulote ale producatorilor de Bihor.

Mos Craciun va sosi la casuta lui de langa bradul mare, cu voie buna si surprize pentru copii. Cei mici se vor bucura, ca de obicei, de o zona de distractie dedicata lor, precum si de multe surprize. Casutele de lemn vor astepta vizitatorii cu ornamente de pom, dulciuri si bunatati locale. Un patinoar de 480 mp va fi principala atractie din acest an din Piata Ferdinand, intr-un spatiu mai amplu decat la editia din 2022.

 

La scena din Piata Unirii va fi organizat jn program de spectacole colorat si festiv, cu colinde romanesti si de pe alte continente, dar si cu datini si traditii bihorene. Invitatii editiei 2023 sunt Stefan Hrusca, Biu Marquetti & Band (Cuba), Alexandra Ungureanu, Nicola, Blue Noise Acapella si Ansamblul Folcloric Bihorul.