Autoritatile din Romania incep sa faca pasi spre modernizare si alinierea la standardele europene in privinta gestionarii deseurilor si a colectarii selective. Primaria Pitesti este un exemplu.

Autoritatile municipale au semnat  contractul de furnizare pentru 134 de containere ingropate si o masina automata de ridicare a acestor containere.

Contractul de furnizare a fost semnat cu SC EUROPEAN WASTE TECHNOLOGY SRL, pentru suma de 14.625.576 lei inclusiv TVA, avand o perioada de executie de 9 luni.

„Prin achizitionarea containerelor ingropate pentru colectarea selectiva a deseurilor, pe 5 fractii (deseuri menajere, biodegradabile, hartie/carton, pet-plastic/metal, sticla), a utilajului  automat de colectare si transport a deseurilor municipale, compatibil cu containerele care vor fi furnizate si a sistemelor electronice pentru acces, monitorizare si gestionare a datelor ce provin  de la toate echipamentele utilizate pentru colectarea selectiva  a deseurilor se urmareste dezvoltarea si extinderea unui sistem modern de colectare a deseurilor, prin realizarea a 23 de platforme de colectare selectiva a deseurilor municipale, pe 5 fractii, in cartierul Trivale din Municipiul Pitesti, pentru a permite respectarea standardelor europene si romanesti in domeniu”, a transmis Primaria Pitesti, printr-un comunicat.
​Containerele vor avea o capacitate de stocare de 3 si 5 mc, pentru a preveni depozitarea necontrolata in jurul platformei de colectare.