Pitestiul devine primul oras din Romania in care se implementeaza un proiect pilot de incalzire a apartamentelor racordate la reteaua publica de incalzire, cu ajutorul panourilor solare.

Primaria Municipiului Pitesti, prin Termo Calor Confort SA, a inceput montarea sistemului de panouri solare pentru apa calda de consum cu aport pentru incalzire la Centrala Termica 206, situata pe strada Eremia Grigorescu. Aceasta centrala deserveste 124 de apartamente.

Se vor monta 22 de panouri solare termice, fiecare cu cate 30 de tuburi, avand o putere instalata de 43.56 kW si un panou fotovoltaic, care va asigura energia electrica de siguranta in caz de intrerupere a energiei electrice din retea.

Avantajele vor fi: reducerea subventiei, reducerea pretului energiei pentru apa calda la client, reducerea costurilor privind consumul de gaze pentru producerea apei calde pe timpul verii, reducerea costurilor privind consumul de gaze, tinand cont de aportul de caldura pentru producerea energiei termice, in perioada de iarna, reducerea pretului energiei termice la client in urma aportului termic produs de panourile solare, reducerea consumului de energie electrica in urma utilizarii panoului fotovoltaic, recuperarea investitiei, in valoare de 170.000 de lei (plus TVA), intr-un timp relativ scurt: 271 de zile.

Primaria Municipiului Pitesti intentioneaza sa extinda acest sistem inovativ la nivelul intregului oras.