In contextul in care romanii cumpara din ce in ce mai multe masini electrice, dezvoltarea infrastructurii de reincarcare trebuie sa devina o prioritate pentru autoritati. Unitatile administrative-teritoriale au la dispozitie mai multe surse de finantare pentru montarea statiilor in punctele-cheie aflate pe traseul soferilor care conduc autovehicule prietenoase cu mediului.
La Pitesti, in maximum trei luni, vor fi amplasate 10 noi statii de reincarcare pentru vehicule electrice.

“In data de 09.08.2022, a fost semnat contractul de furnizare a 10 statii de reincarcare si de executie lucrari accesorii de montaj pentru obiectivul de investitii „Statii de incarcare pentru vehicule electrice in municipiul Pitesti”, finantat de Administratia Fondului pentru Mediu in cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi”, anunta primaria orasului, printr-un comunicat de presa.

Valoarea contractului este de 2.105.701,02 lei fara T.V.A. si are un termen de livrare de 3 luni.
Cele 10 statii de reincarcare vehicule electrice, ce vor fi instalate in strada Costache Negri, numarul 30, vor fi formate din doua puncte de reincarcare, alimentate de acelasi punct de livrare din reteaua publica de distributie, din care un punct de reincarcare permite reincarcarea multistandard in curent continuu, la o putere de 50 kW, si un punct de reincarcare permite reincarcarea in curent alternativ la o putere de 22(43) kW a vehiculelor electrice.

Pe amplasamentul statiilor de reincarcare se asigura douazeci de locuri de parcare, destinate exclusiv incarcarii vehiculelor electrice.