Autoritatile municipale din Ploiesti dau startul competitiilor sportive de vara. In acest weekend, Sala Sporturilor “Olimpia” va gazdui, timp de trei zile, Campionatul National de Junioare II si III, o competitie organizata de Federatia Romana de Gimnastica Ritmica, in colaborare cu Primaria Municipiului Ploiesti, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Ministerul Tineretului si Sportului si Clubul Sportiv Municipal Ploiesti.

Potrivit calendarului competitiei, astazi se vor desfasura antrenamentele de acomodare si sedintele tehnice, urmand ca, sambata, sportivele sa concureze in cele trei sesiuni programate de organizatori, astfel:
• Junioare III – cerc si panglica;
• Junioare II – 11 ani (minge), 12 ani (cerc si minge);
• Junioare II – 10 ani (minge) si Junioare III (maciuci si panglica).

Organizatorii le-au pregatit si o mica surpriza celor ce vor fi prezenti sambata, in Sala „Olimpia”, la Ploiesti fiind invitate cele doua sportive care s-au intors, recent, cu medalii de la Campionatele Europene rezervate Junioarelor: Amalia Lica si Christina Dragan. Ele au cucerit, la Tel Aviv, medalia de argint pe echipe, iar, la individual, medalia de aur la maciuci – Amalia Lica si medalia de bronz la minge – Christina Dragan.

La competitia din acest weekend, Municipiul Ploiesti va fi reprezentat de cinci sportive ale Clubului Sportiv Municipal, Liliana Baescu (coordonator) si Simona Puiu (antrenor) inscriindu-le pe acestea la cele doua categorii, respectiv: Ingrid Gavril (11 ani) si Delia Stroe (11 ani) – Junioare II; Stefania Puiu (10 ani), Nectaria Stoica (9 ani) si Giulia Stoian (9 ani) – Junioare III.

In total, s-au inscris 80 de sportive de la 18 cluburi din tara la Campionatul National de Junioare II si III. Accesul publicului in cele doua zile de concurs este liber.

 

Foto: CSM Ploiesti