„Aceeași Mărie cu altă pălărie” sau o revoluționare a programului PNDL? Este întrebarea al cărei răspuns îl vor primi în perioada următoare după ce liderul liberalilor a anunțat astăzi că PNL va demara o nouă schema pentru sprijinirea comunităților locale, pe modelul Programului Național de Dezvoltare Locală, marca PSD.

Ludovic Orban a anunțat pe propria pagina de socializare faptul că partidul pe care îl conduce are în plan pentru acest an dezvoltarea unui nou program prin care să fie alocate fonduri pentru comunitățile locale. Acesta a avansat o sumă de 50 de miliarde de lei.

„Am decis în coaliție, după discuții prealabile în Biroului Executiv al PNL, demararea noului Program de Investiții pentru comunitățile locale din cursul acestui an. Acesta se va derula după modelul Programului Național de Dezvoltare Locală, cu un buget multianual de aproximativ 50 de miliarde de lei. Dincolo de modul în care va fi denumit acest program, am considerat mai important ca proiectele de infrastructură să privească atât partea rutieră, cea de apă și canal, dar și extinderea rețelelor de gaz. Partidul Național Liberal a promis gazul românesc în casele românilor, ceea ce ne obligă la îndeplinirea acestui obiectiv”, a explicat Ludovic Orban.

asura vine dupa ce PSD a critic dur sacrificarea PNDL. Liberalii au în lucru noul program și în momentul în care vor fi stabilite condițiile, sumele și calendarul, primăriile vor putea accesa banii. „Pentru perioada imediat următoare, Guvernul a fost mandatat să pregătească actul normativ necesar care să materializeze noul program și să fixeze cadrul pentru a avea procedurile de selecție a proiectelor. Comunitățile locale au nevoie de susținere pentru a reuși să se dezvolte și să crească semnificativ calitatea vieții fiecărui locuitor. Este datoria Partidului Național Liberal, în calitate de partid care s-a angajat la dezvoltarea României, să ofere sprijinul necesar tuturor celor care au fost aleși la nivel local și au angajat proiecte în sprijinul comunităților lor. Pentru acest lucru, de câteva luni de zile, am insistat ca la nivelul coaliției să avem o decizie clară, fermă, cu un calendar și un buget asumat”, este mesajul liderului Orban.