Gestionarea crizei generate de pandemie, loviturile de imagine primite de mai multi reprezentanti ai liberalilor, in frunte cu premierul Citu, dar si batalia dusa pentru castigarea sefiei partidului au dus la scaderea PNL in sondaje.

Cele mai recente date arata ca, daca ar avea loc acum alegeri pentru Parlamentul Romaniei, PSD ar castiga detasat. Mai mult, jumatate dintre romanii chestionati in sondajul AVANGARDE nu acorda nota de trecere Guvernului actual pentru modul in care a gestionat pandemia.

Sondajul efectuat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE scoate la iveala rezultate rusinoase pentru partidul aflat la guvernare. Sondajul a fost realizat in perioada 20-24 august, pe un esantion de 900 de respondenti, adulti, prin interviuri telefonice. Raspunsurile romanilor au fost surprinzatoare.

Astfel, la intrebarea: „Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei, dvs cu ce partid politic sau alianta politica ati vota?”, datele sondajului arata ca pe primul loc se claseaza Partidul Social Democrat- cu 35%, PNL ocupa doar locul II cu 21% din voturi, iar un aspect interesant este ca AUR depaseste Alianta 2020 USR-PLUS.

Nici increderea romanilor in liderii PNL nu mai este ce a fost odata. Totusi, in ciuda scandalului din ultima perioada, Citu ramane preferatul romanilor. La sugestia: „Numiti un ministru in care aveti incredere…”, sondajul AVANGARDE a obtinut urmatoarele raspunsuri: Citu-6%, Cimpeanu-5%, Catalin Drula-5%, Nicolae Ciuca-4%, Raluca Turcan-2%. Dezamagirile romanilor in ceea ce priveste modul in care PNL a reusit sa gestioneze criza produsa de pandemia COVID-19 sunt evidente.

La intrebarea: „Pe o scala de la 1 la 10, unde 5 reprezinta nota de trecere, ce nota ati acorda Guvernului Romaniei pentru modul in care a gestionat pana in acest moment Pandemia Covid 19?”, 50% dintre romanii chestionati au acordat note intre 1 si 4. 18% au dat nota de trecere-5. 31% dintre cei chestionati au acordat note intre 6 si 9 si nu s-a alocat nicio nota de 10.

Mai mult, 65% dintre romanii care au participat la studiu considera ca lucrurile in Romania se indreapta mai degraba intr-o directie gresita.