Centrul de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Ploiesti va fi dotat, in curand, cu echipamente moderne. Noul Centru de radioterapie cu echipamente medicale performante din incinta Spitalului Municipal Ploiesti a fost realizat de Primaria Municipiului Ploiesti, unitatea sanitara fiind in administrarea municipalitatii. Lucrarile de edificare a constructiei cu destinatia de Laborator de Radioterapie cu Energii Inalte de la Spitalul Municipal Ploiesti s-au realizat din fonduri locale.

 

“In urma demersurilor sustinute de catre autoritatea publica ploiesteana, in cadrul subcomponentei de radioterapie a acestui proiect national, s-a hotarat ca noul Laborator de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Ploiesti sa fie inclus in programul national, in vederea dotarii cu echipamentele specifice. Proiectul cuprinde furnizarea a doua acceleratoare lineare medicale, statii pentru planificare tratament, statii de conturare, statii de inregistrare si verificare a planurilor de tratament, sisteme de dozimetrie si executia lucrarilor pentru amenajarea spatiilor in vederea instalarii si functionarii echipamentelor”, a transmis Primaria Pitesti.

 

Executia lucrarilor de amenajare, livrarea echipamentelor, instalarea si instruirea personalului pentru utilizarea echipamentelor vor fi finalizate in prima parte a anului 2024. Investitia se ridica la 17 milioane de lei si este finantata de Banca Mondiala.

Primaria Municipiului Ploiesti, prin Spitalul Municipal Ploiesti, va asigura in cadrul acestui Centru de radioterapie si un Computer Tomograf Simulator, care va fi integrat acestor echipamente medicale moderne, ce vor fi furnizate de Ministerul Sanatatii.

 

Astfel, prin Hotararea Consiliului Local Ploiesti nr.101/10.03.2023, s-a aprobat participarea Municipiului Ploiesti, prin cofinantare de 10%, respectiv alocarea sumei de 429 mii lei (finantarea in completare, in procent de 90%, fiind asigurata de catre Ministerul Sanatatii) pentru dotarea Laboratorului de Radioterapie cu un computer tomograf – plan tratament pentru planificarea si monitorizarea tratamentelor oncologice.

 

Procedura de achizitie a acestui computer tomograf a fost finalizata, incheindu-se contractul de furnizare aferent.

In prezent, se procedeaza la obtinerea avizului sanitar de amplasare de la Directia de Sanatate Publica Prahova.