Autoritatile fac pregatiri pentru sezonul rece. Pentru a evita situatiile din alte ierni, in care mii de romani au inghetat de frig in case, la propunerea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Guvernul Romaniei a aprobat o Ordonanta care vine in sprijinul cetatenilor, autoritatilor locale si operatorilor de servicii de alimentare cu energie termica.

 

Potrivit actului normativ, in anul 2023, unitatile administrativ-teritoriale pot garanta imprumuturile contractate de catre operatorii de servicii de alimentare cu energie termica din subordine care presteaza serviciul public de producere a energiei termice in sistem centralizat, pentru achizitia de combustibil necesar asigurarii energiei termice in sezonul rece 2023-2024, cu respectarea legislatiei in domeniul ajutorului de stat.

 

”Obiectivul nostru este asigurarea confortului termic si, implicit, a calitatii vietii cetatenilor, prin furnizarea optima a agentului termic in iarna ce urmeaza, iar noile reglementari au fost promovate pentru pregatirea in conditii optime a asigurarii continuitatii serviciului de alimentare centralizata cu energie termica in sezonul rece”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Vestea.