Nicolae Ciuca si-a depus mandatul dupa ce luni si-a anuntat demisia, potrivit protocolului coalitiei de guvernare care prevede rotativa guvernamentala. Liberalii si-au incheiat perioada la guvernare, urmand ca social-democratii sa vina cu propunerea pentru noul prim-ministru.

 

“Am incredere ca aceasta rocada la care ne-am angajat in coalitia de guvernare se va realiza rapid si ca va insemna continuarea bunei guvernari si a unificarii societatii. Nu trebuie sa uitam nicio clipa ca, in pofida dificultatilor din aceasta perioada, Romania are obligatia sa-si continue dezvoltarea si sa mearga inainte. Doar asa putem avea familii cu venituri decente, comunitati unite si o tara puternica”, a declarat Nicolae Ciuca, la momentul depunerii mandatului.

 

Astazi, Presedintele Klaus Iohannis a invitat partidele parlamentare la consultari, in vederea desemnarii noului premier.

 

Potrivit programului transmis de Administratia Prezidentiala, Klaus Iohannis se va intalni, la ora 12.00, cu reprezentantii PSD, PNL si ai minoritatilor nationale. De la ora 12.30, au fost invitati liderii UDMR. La ora 13.00, presedintele a invitat reprezentantii USR, iar de la 13.30 pe cei ai AUR. La finalul zilei, Klaus Iohannis ar trebui anunte viitorul premier.

Ministrul Justitiei a fost desemnat de catre presedintele Klaus Iohannis sa ocupe functia de premier interimar, pana la instalarea noului Guvern.

Tot marti, conducerea Senatului a fost convocata pentru alegerea liderului PNL Nicolae Ciuca ca presedinte al Senatului, functie ocupata interimar de Alina Gorghiu.