Localitatea Ciugud mai face un pas spre digitalizare si vine cu o noua premiera in mediul rural. Autoritatile din comuna Ciugud au decis sa desfiinteze casieria si sa incaseze taxele si impozitele doar in format electronic. Comuna este deja renumita in toata tara datorita eforturilor facute de administratia locala pentru accesarea de fonduri europene, digitalizarea scolilor, dar si dezvoltarea comunitatii.

“Denumita „O primarie fara casierie”, initiativa are ca scop eficientizarea actului administrativ si imbunatatirea serviciilor publice oferite de administratia locala ciugudenilor. De cativa ani, Primaria Ciugud oferea deja cetatenilor, in locul clasicei casierii, patru solutii smart pentru plata taxelor si impozitelor locale, astfel incat sa nu mai fie nevoiti sa se deplaseze la sediul administratiei locale. Ciugudenii pot astfel folosi statiile electronice de plata, care sunt amplasate in satele comunei, o aplicatie de plata dedicata pentru telefonul mobil, o solutie de plata prin platforma de servicii digitalizate a primariei (Global Pay) sau pot plati prin platforma nationala ghiseul.ro”, a transmis Primaria Ciugud, printr-un comunicat de presa.

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud: „Ne-am dorit mereu sa fim o primarie cat mai prietenoasa cu cetateanul, iar acest lucru inseamna sa nu il tii pe contribuabil, in picioare, in fata unui ghiseu, pentru a plati taxele si impozitele locale. Normalitatea inseamna sa desfiintam barierele dintre functionari si cetateni, iar serviciile publice sa fie cat mai moderne si cat mai accesibile. Am desfiintat casieria institutiei pentru a eficientiza actul administrativ si acest lucru inseamna reduceri importante de costuri. Este inca un pas din proiectul nostru mai amplu „O primarie fara hartii” prin care am debirocratizat activitatea administratiei publice, am renuntat la multe dintre documentele pe hartie si, acum, am desfiintat casieria fizica devenind oficial o primarie fara casierie”.