Primarul comunei dambovitene Aninoasa a participat la un atelier dedicat tinerilor din mai multe tari europene, privind educatia media. Proiectul Erasmus plus “Look Closer” este derulat de Asociatia “Be You”. Proiectul reuneste tineri din Bulgaria, Lituania, Slovacia si Romania. Scopul proiectului este de a creste abilitatile de media literacy in randul tinerilor, imputernicindu-i sa se implice mai mult in societate, sa devina cetateni activi si informati, conectati la evenimentele sociale si politice din jurul lor intr-un mod foarte informat.

Unul dintre obiectivele principale este dezvoltarea abilitatilor de alfabetizare media in randul tinerilor cu accent pe evaluarea critica a continutului media, a informatiilor, intelegerea critica a evenimentelor politice si sociale.
Prezent la atelier, primarul din Aninoasa a subliniat rolul tinerilor in societate si importanta implicarii acestora in dezvoltarea comunitatii, dar si nevoia formarii tinerei generatii un subiect important fiind cel al educatiei media.
“Am avut azi placerea de a participa la un atelier din cadrul proiectului “Look Closer”, alaturi de tineri din Bulgaria, Lituania, Slovacia si Romania. Am discutat despre cum incercam sa implicam tinerii din Aninoasa in procesul decizional si in viata comunitatii, dar si despre modalitatile in care putem actionam mai bine, alaturi de scoala si ONG-uri, pentru a educa tinerii in “media literacy”. Impreuna am invatat ca acolo unde exista tineri implicati, devotati, critici si proactivi, exista viitor”, a precizat edilul-sef din Aninoasa.