Situatia actuala care impune obligativitatea prezentarii Certificatului Verde pentru a putea intra in institutiile publice i-a bulversar pe multi romani. Cei care nu s-au vaccinat inca sau care nu au schema complete s-au trezit in imposibilitatea de a mai accesa diferite servicii. Primariile din toata tara au cautat solutii pentru a le veni in sprijin atat cu variante online, cat si cu audiente in aer liber, asa cum s-a gandit si un primar din Dambovita. Edilul din Pucioasa, Constantin Ana, vrea sa fie primar atat pentru cei vaccinati, cat si pentru cei nevaccinati. Astfel, acesta vine in intampinarea nevoilor cetatenilor cu doua masuri care au inceput deja sa fie implementate: sprijin pentru descarcarea Certificatului Digital COVID-19( pentru cei care au vaccinul complet sau au trecut prin boala) si audiente in aer liber (pentru cei care nu sunt imunizati si nu pot intra in primarie).

 

Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, in special al varstnicilor, colegele mele de la Centrul de Informare si Consiliere pentru cetateni  (Registratura Primariei), stau la dispozitia tuturor celor care au nevoie de ajutor in descarcarea acestui Certificat Verde Covid, sprijinind absolut toti doritorii de pe raza orasului, pentru a le facilita astfel accesul in toate institutiile statului, nu numai in Primaria Pucioasa! In acelasi timp insa, cu toate ca sunt un sustinator convins al campaniei de vaccinare, dorinta mea de a respecta dreptul fiecarui cetatean la dialog m-a facut sa iau decizia ca, dupa ce termin audientele cu persoanele ce detin un astfel de certificat, sa stau la dispozitie si persoanelor care nu sunt vaccinate, de aceasta data in curtea Primariei, pentru a nu incalca prevederile legale. Acest lucru se intampla in fiecare zi de luni. Indiferent de conditii, ramanem aproape de oameni!”, a transmis primarul Constantin Ana localnicilor din Pucioasa.

Va reamintim ca, potrivit legii, accesul persoanelor, cu exceptia angajatilor, in incintele institutiilor publice centrale si locale, regiilor autonome si operatoriilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinarii impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezinta rezultatul negativ al unui test RT- PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2.