Autoritatile din Cluj-Napoca au declarat razboi garajelor abandonate, aflate in paragina care ocupau spatii mari din municipiu. In 2022 a continuat operatiunea de demolare si amenajare a parcarilor.

“Primaria a continuat in acest an actiunile de demolare a garajelor din cartierele clujene. In locul lor au fost amenajate noi locuri de parcare si zone verzi, in cartierele Gheorgheni, Grigorescu, Marasti, Manastur si Zorilor. De asemenea, in locul vechilor garaje au fost amenajate pe anumite amplasamente puncte gospodaresti ingropate. Continuam acest program, cu scopul de a imbunatati calitatea spatiului public din cartiere”, a transmis primarul Emil Boc.

In 2022, un numar de 2150 de garaje au fost demolate.
In zonele vizate Primaria pregateste si parcari sigure pentru biciclete, pe modelul celor realizate deja (cu acces securizat), acolo unde amplasamentele permit acest lucru. Urmatoarele containere securizate cu rastel mobil de biciclete – capacitate de minimum 50 de rasteluri/ container – vor fi instalate in cursul anului urmator pe str. Petuniei nr.7, str. Iazului (vis-a-vis de Ciocarliei nr.1), str. Rapsodiei nr.12, Str. Alverna nr. 61 si la Parking Fabricii.