Timisoara face noi pasi spre dezvoltare. Autoritatile municipale din orasul de pe Bega au stabilit strategia de dezvoltare pentru zona de nord a orasului. Aici ar urma sa existe mai multe scoli, spatii, verzi, piste pentru biciclete si centru medical. Strategia are la baza principii ale sustenabilitatii si zona vizata se intinde pe o suprafata de peste 1000 de hectare.

„Printre obiectivele propuse in Strategie se numara constructia a sase centre de cartier si sase scoli in aceasta zona, amenajarea celei mai mari zone de recreere si sport din municipiu, infiintarea a 21 de statii de transport in comun, introducerea utilitatilor, constructia de noi strazi de legatura si largirea bulevardelor care traverseaza acest nou cartier (de exemplu Calea Torontalului), extinderea retelei de transport public si cea de piste pentru biciclete, constructia unui centru expozitional si de cercetare, constructia viitorului Medical City”, a transmis primaria, printr-un comunicat.

”Sa locuim aproape de principalele noastre activitati de zi cu zi, nicio strada fara copaci, niciun cvartal fara spatii verzi, niciun cartier fara piste de biciclete, nicio dezvoltare urbana fara spatii publice pentru toti, servicii publice si infrastructura coerenta sunt principiile pe care a fost gandita Strategia de dezvoltare urbana Timisoara Nord. Este prima oara in istoria Timisoarei cand se face o astfel de strategie, cu ajutorul careia vom putea construi un cartier atractiv pentru toata lumea”, a spus primarul Dominic Fritz.