Primaria Arad vine in sprijinul localnicilor in cadrul Programului Prima Conectare, derulat de AFM.

 

Aradenii cu venituri reduse care nu sunt racordati la retelele publice de apa si canalizare pot fi bransati in mod gratuit prin programul ”Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apa si canalizare”. Programul vizeaza sprijinirea familiilor si a persoanelor singure cu venituri reduse (care au media veniturilor banesti nete lunare sub salariul minim brut pe tara garantat la plata pe membru de familie), pentru plata cheltuielilor de bransare/racordare la sistemul public de alimentare cu apa si/sau de canalizare.

 

Primaria si operatorul de utilitati asigura procedura de bransare/racordare, finantata de AFM.

Pot beneficia de sprijin financiar de pana la 1900 de euro, persoanele ce indeplinesc urmatoarele criterii:

• este persoana singura cu venituri reduse/face parte dintr-o familie cu venituri reduse (media veniturilor banesti nete lunare sub salariul minim brut pe tara garantat la plata pe membru de familie, actual 2550 lei/luna cf. HG 1071/04.10.2021).

• are domiciliul intr-o gospodarie neracordata/nebransata la sistemul public de alimentare cu apa si/sau de canalizare si care se afla pe raza teritoriala a Municipiului Arad;

• isi exprima acordul cu privire la participarea in cadrul programului, respectiv acordul cu privire la indeplinirea tuturor formalitatilor si realizarea lucrarilor necesare pentru racordarea/bransarea gospodariei in care locuieste la sistemul centralizat de canalizare/alimentare cu apa.

 

 

“Solicitarile se vor completa si se vor depune la Primaria Arad, camera 5, pana cel tarziu vineri, 9 iunie 2023, ora 10.00. Actele necesare pentru verificarea eligibilitatii in cadrul programului „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apa si de canalizare” sunt: copie carte de identitate, adeverinta de venit pentru toti membrii familiei, declaratie privind componenta familiei si acte doveditoare (copii dupa certificate de nastere si casatorie), extras CF pentru imobilul de domiciliu unde este proprietar, acordul cu privire la participarea in cadrul Programului, respectiv acordul cu privire la indeplinirea tuturor formalitatilor si realizarea lucrarilor necesare pentru racordarea/ bransarea gospodariei in care locuieste la sistemul centralizat de canalizare/alimentare cu apa, consimtamant privind prelucrarea datelor cu caracter personal”, a transmis institutia, printr-un comunicat.