Autoritatile din Brasov dau tonul la nivel national, pentru o abodarea mai sanatoasa si de calitate a programului „Laptele si cornul”, dar si a celui intitulat „Fructe in scoli”. Mai exact, in urma propunerilor primite de la Primaria Brasov, din acest an, caietul de sarcini la nivel national pentru implementarea programului de furnizare si distributie a laptelui, produselor lactate, produselor de panificatie si fructelor in scoli si in gradinite va contine prevederi inspirate din caietul de sarcini realizat la nivelul Brasovului, si va puncta elemente precum ,,produs ecologic” sau lantul de aprovizionare.
,,In cadrul sedintei de Guvern s-a aprobat hotararea privind majorarea preturilor pentru programul Cornul si laptele. Asta inseamna ca, cu aceasta majorare de 16%, indexarea la nivelul inflatiei actuale, vom putea achizitiona produse la un pret actualizat pentru a ne asigura ca acestea au cea mai buna calitate pentru scolile din Brasov. In urma propunerilor pe care Primaria Brasov le-a transmis catre minister, elemente din caietul de sarcini pentru programul Cornul si laptele au fost introduse in caietul de sarcini la nivel national”, transmite primaria Brasov.
Autoritatile municipal din statiunea montana merg mai departe si pentru acest an si-au propus derularea de programe educative pentru copiii din scoli. Potrivit declaratiei viceprimarului Flavia Boghiu, copiii din scolile brasovene vor avea ocazia sa viziteze fermele in care se produce laptele pe care il consuma, sa viziteze livezile de unde primesc fructele in scoli si sa aiba parte de activitati educative, de zile tematice si concursuri.
In septembrie 2021, municipalitatea a demarat procedura de achizitie a produselor din programul ,,Cornul si laptele”, procedura care, in urma parteneriatului cu World Wild Found (WWF) – Romania, prevedea ca aceste produse sa fie ecologice si furnizate de producatori locali.