Veste buna pentru parinti, copii si profesori! Primaria Brasov va moderniza sapte gradinite, aceste unitati urmand sa beneficieze de panouri fotovoltaice, panouri solare si pompe de caldura.

Primaria Brasov a demarat procedurile pentru eficientizarea energetica a sapte gradinite, care vor beneficia de izolare termica si solutii eficiente de producere a energiei:

„ Continuam proiectele de construire a noi unitati de invatamant, dar investim si in cele existente pentru a le aduce la nivelul pe care il merita copiii si tinerii brasoveni. Am demarat proiectele de eficientizare energetica pentru 7 gradinite, care inseamna izolarea termica a fatadelor cu vata bazaltica, termo si hidroizolarea acoperisurilor acolo unde este cazul, inlocuirea tamplariei de la usi si ferestre cu una eficienta energetic. Corpurile de iluminat vor fi tip LED, iar aceste unitati de invatamant isi vor produce atat apa calda, cu ajutorul panourilor solare, cat si energia electrica, cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Totodata, vom dota aceste gradinite cu recuperatoare de caldura, pentru o improspatare permanenta a aerului fara pierderi de caldura. Construim viitorul copiilor nostri prin cea mai buna infrastructura educationala, folosind solutii prietenoase cu mediul”, a precizat primarul Allen Coliban.

In program sunt incluse gradinitele nr. 1, 2, 10, 13, 21A, 34 si gradinita Aprily Lajos.

Principalele lucrari constau in izolarea termica a anvelopei fiecarei cladiri, cu vata bazaltica, inlocuirea usilor si ferestrelor cu tamplarie cu performanta energetica ridicata, inlocuirea sistemelor de producere a energiei termice, a radiatoarelor (caloriferelor), inlocuirea corpurilor de iluminat existente cu unele de tip LED. Producerea de agent termic se va realiza cu ajutorul panourilor solare si a pompelor de caldura, iar energia electrica va fi produsa de panourile fotovoltaice. Salile de clasa vor fi prevazute cu ventilatoare cu recuperatoare de caldura, astfel incat aerul sa fie permanent proaspat, dar fara pierderi de caldura.