Autoritatile din Brasov vin cu o veste buna si una mai putin buna pentru proprietarii de masini. Primaria a demarat instalarea de noi statii de incarcare pentru vehicule electrice, dar si un program de ridicare a masinilor stationate neregulamentar.

Proprietarii de vehicule vor avea la dispozitie mai multe statii de incarcare. Scopul este de a incuraja utilizarea vehiculelor nepoluante.

Municipalitatea continua implementarea strategiei de promovare a solutiilor de transport prietenoase cu mediul prin asigurarea infrastructurii necesare incarcarii masinilor electrice. A fost dat ordinul de incepere a lucrarilor pentru amplasarea primei statii de incarcare a masinilor electrice in parcarea multietajata din Poiana Mica, parte a pachetului de 15 statii, finantate de Administratia Fondului pentru Mediu, care vor fi amplasate, in perioada urmatoare, in parcarile publice sau in zona terminalelor de transport.

In acest moment primaria are in implementare un proiect de dezvoltare a unei retele de aproximativ 250 de statii de incarcare amplasate in zonele intens circulate, in cartiere, in statiile de taxi si in parcarile publice, prin care municipalitatea ii sprijina pe posesorii de autoturisme prietenoase cu mediul.

Totusi, autoritatile vin si cu o veste care nu este pe placul proprietarilor de masini. Mai exact, a intrat in operare serviciul de ridicare a masinilor stationate neregulamentar, serviciu care este asigurat de compania municipalitatii, Tetkron SRL. Autoturismele stationate neregulamentar vor fi ridicate in urma dispozitiei unui politist din cadrul Inspectoratului de Politie a Judetului Brasov sau a dispozitiei politistului local. Autoturismele ridicate vor fi transportate intr-un spatiu special amenajat de pe str. Harmanului nr. 47 K, iar recuperarea acestora se va face dupa plata unei taxe de minim 985 de lei, daca vehiculul este recuperat in primele 12 ore de la momentul ridicarii.

13 autoturisme stationate neregulamentar au fost ridicate in prima saptamana de cand serviciul a devenit operational. Pentru doua dintre acestea, soferii au platit doar taxa de ridicare, avand in vedere ca s-au intors inainte de a fi transportate in zona de depozitare.