Primaria Constanta isi premiaza seniorii. Este vorba despre acordarea unor sume, in functie de longevitatea in cuplu, dar si aniversarea a 80 de ani, 90 de ani sau un secol de viata.

 

Sub deviza “Seniorii orasului, premiati pentru contributia pe care au avut-o la viata comunitatii”, autoritatile municipale din Constanta implementeaza un proiect social prin care varstnicii sunt recompensati cu sume de bani.

 

“Varstnicii care au depus cereri in cursul lunii februarie vor primi acasa, prin mandat postal sumele oferite de administratia locala. Luna aceasta sunt premiate 88 de persoane care au implinit 80 de ani, 25 persoane care au implinit 90 de ani, precum si 48 de cupluri care au petrecut impreuna mai bine de jumatate de secol. Primaria Constanta le ofera locuitorilor ei care au implinit aceste venerabile varste urmatoarele sume: 300 de lei seniorilor trecuti de 80 de ani, 500 de lei celor de 90 de ani, 1.000 de lei celor care au implinit 100 de ani si 300 de lei pentru cei care au petrecut impreuna peste jumatate de secol”, anunta institutia, printr-o informare.

 

Constantenii care se incadreaza in criteriile amintite trebuie sa trimita adresa de e-mail primarie@primaria-constanta.ro urmatoarele documente: cerere tip; copie conform cu originalul a certificatului de nastere; copie conform cu originalul a cartii de identitate; copie conform cu originalul a certificatului de casatorie- pentru cei care aniverseaza 50 de ani de casatorie.

 

Documentele se pot depune si la Centrul de Informare pentru Cetateni.