Un port modern pentru ambarcatiuni va fi realizat in Giurgiu. Investitia este realizata din fonduri europene si a reunit eforturile a doua administratii locale din doua tari diferite: Giurgiu (Romania) si Ruse (Bulgaria). Primaria Giurgiu a anuntat ca lucrarile avanseaza, in contextul unor conditii meteorologice favorabile.

„Unul dintre obiectivele de investitii, in cadrul caruia lucrarile au avansat considerabil este Amenajarea unui sector al Canalului Sfantul Gheorghe in scopul imbunatatirii conectivitatii in Euroregiunea Ruse – Giurgiu, astfel ca in prezent a fost deja realizata grinda principala si prima portiune de pereu cu dale din beton, trecandu-se la turnarea dalelor aferente celei de-a doua portiuni de pereu”, a transmis primaria Giurgiu.
Obiectivul de investitii face parte din proiectul ,,Dezvoltarea fluviului Dunarea pentru o mai buna conectivitate a Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu coridorul Pan-European de transport nr. 7”, accesat si implementat in parteneriat cu Primaria Ruse, Bulgaria, prin Programul INTEREG V-A Romania Bulgaria 2014 – 2020, Axa Prioritara 1 – O regiune bine conectata, iar bugetul alocat proiectului pentru municipiul Giurgiu este de peste trei milioane de euro.
In municipiul Giurgiu, proiectul vizeaza amenajarea unui sector al Canalului Sfantul Gheorghe in apropierea legaturii sale naturale cu fluviul Dunarea.
Amenajarea se va realiza pe malul Canalului Sfantul Gheorghe, pe Aleea Plantelor, cu urmatoarele elemente: cheu, platforma portuara, rampa de ridicare ambarcatiuni, cladire administrativa si imprejmuire, zona reparatii nave, platforma de andocare, apuntamente, drumuri, parcari, spatii verzi si amenajare peisagistica.