Investitie in cultura. Muzeul de Istorie Naturala Iasi a implinit 190 de ani si a beneficiat de lucrari de reabilitare si consolidare. In curand, va fi repus in circuitul turistic.

 

Muzeul a fost infiintat in 4 februarie 1834, fiind primul de acest fel din Principatele Romane. Interiorul cladirii include biblioteca si sala de conferinte ale Societatii de Medici si Naturalisti (la parter), salile Muzeului de Istorie Naturala (la etaj), precum si sala cu caracter istoric „Alexandru Ioan Cuza”. In ziua de 3 ianuarie 1859 in aceasta din urma a fost decisa candidatura ca domn al Moldovei a colonelului Alexandru Ioan Cuza.

 

Monumentul a fost consolidat si reabilitat de Primaria Municipiului Iasi gratie unui proiect cu finantare europeana in valoare totala de 13.312.194,47 lei, circa 2,7 milioane de euro.

 

Municipalitatea a cumparat si dotarile specifice (mobilier, vitrine, echipamente etc.) activitatii muzeale.

 

Dupa aducerea exponatelor si organizarea expozitiei permanente de catre echipa de cercetatori si muzeografi a Muzeului de Istorie Naturala, institutie din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza”, edificiul va reintra efectiv in circuitul educational si turistic al orasului nostru!