Vesti bune pentru localnicii din Mioveni. Din aceasta vara, vor avea si un Centru de Permanenta Medicala. Pentru situatiile in care au nevoie de primul ajutor, acestia vor avea acces gratuit la servicii medicale, fara a mai fi nevoiti sa se deplaseze la spital. Anuntul a fost facut de primarul Ion Georgescu.

 

“In cursul lunii iunie, primaria si Consiliul Local Mioveni vor inaugura, in Fagetu, un Centru de Permanenta Medicala. Centrul de permanenta va functiona in regim de garda si va asigura asistenta medicala primara, nu de urgenta, cetatenilor din comunitatea arondata, in mod GRATUIT.Prin centrul de permanenta, serviciile medicale sunt acordate tuturor persoanelor care le solicita, indiferent de statutul de asigurat sau neasigurat al acestora.
Acest centru are rolul de a usura sarcinile serviciului 112, dar si ale spitalului, oferind diagnosticare si tratament medical primar pentru diverse afectiuni, leziuni si situatii care nu reprezinta urgente medicale si care nu pun in pericol viata pacientului”, a transmis edilul-sef din Mioveni.

Centrul de permanenta medicala:
– nu elibereaza retete compensate si trimiteri la analize
nu elibereaza nici certificate de deces, prenuptiale sau adeverinte pentru angajare.
– nu se opereaza
– nu se intubeaza
– nu se trateaza traumele severe (doar se acorda primul ajutor)
– nu se pune piciorul/mana in ghips
– nu se asista nasterea