Primaria Municipiului Focsani se afla in faza finala de realizare a unei retele proprii de iluminat public modern, fara fire pe stalpi si mai eficient cu 30% decat reteaua actuala. In premiera va exista si o retea de iluminat public pe Centura Municipiului Focsani.

Pana in anul 2022, Municipiul Focsani ca de altfel majoritatea oraselor din Romania, nu avea o retea proprie de iluminat public, ceea ce inseamna ca toti stalpii plini de fire din oras apartineau societatii Electrica SA. Cu lampi vechi si retele de cabluri care sufocau stalpii, tot sistemul de iluminat public din Municipiul Focsani nu se mai incadra in standardele europene, conform studiilor realizate.

Prin proiectul de reabilitare, modernizare si extindere a sistemului de iluminat public, Primaria Municipiului Focsani construieste propriul sistem de iluminat public cu stalpi moderni, un alt beneficiu al acestei modernizari fiind si economia la bugetul local.

Principalele beneficii ale noului sistemului de iluminat public al Municipiului Focsani:

  • 1.123 stalpi de iluminat noi, cu telegestiune;
  • 26 kilometri de strazi unde vor exista stalpi fara fire;
  • fiecare corp de iluminat va putea fi vizualizat pe o harta pentru a putea comanda luminozitatea dar si pentru a identifica posibile avarii ale lampilor;
  • controlul cresterii/descresterii fluxului luminos al fiecarei lampi cu scopul de a defini programe de functionare (functionare zilnica, functionare in zile special prestabilite etc);

In cateva luni de zile, dupa terminarea tuturor acestor lucrari, Municipiul Focsani va avea un sistem de iluminat public modern, care va consuma cu 30% mai putin si care, in final, va costa Primaria Municipiului Focsani doar 80.000 Euro.