Din grija pentru cei trecuti de prima tinerete, Primaria Municipiului Focsani va construi un Centru de zi de asistenta si recuperare pentru persoane varstnice. Investitia va fi finantata prin PNRR si vine dup ace saptamana trecuta a fost sfintita si Capela destinata beneficiarilor acestui centru.

Capela a fost realizata la Caminul pentru Persoane Varstnice Focsani si ca urmare a faptului ca anul 2023 este declarat in Patriarhia Romana ca ”Anul omagial al pastoratiei persoanelor varstnice” pentru a incuraja activitatile social-filantropice si culturale dedicate acestora.

Primarul Municipiului Focsani, Cristi Valentin Misaila a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Centru de zi de asistenta si recuperare pentru persoane varstnice si unitate de ingrijire la domiciliu’’, subventionat prin Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), Pilonul V – Sanatate, precum si rezilienta economica, sociala si institutionala, Componenta 13 care se va realiza in curtea Caminul pentru Persoane Varstnice Focsani.

In cadrul proiectului se va construi un imobil in care va functiona un ”Centru de Zi de Asistenta si Recuperare pentru Persoanele Varstnice”, in complementaritate cu servicii de ingrijire la domiciliu, asigurate prin ”Unitate de ingrijire la domiciliu”.

Centrul urmeaza sa fie dotat conform standardelor minime de calitate privind acordarea serviciilor sociale. Proiectul urmareste imbunatatirea calitatii serviciilor de ingrijire pe termen lung pentru persoanele in varsta. Valoarea contractului se ridica la suma de 6.102.436,54 lei.