Primaria comunei dambovitene Ocnita cauta recenzori pentru Recensamantul Populatiei. Sunt disponibile 7 locuri, iar doritorii vor semna un contract de prestare servicii cu autoritatea locala. Asatfel, sunt disponibile doua locuri pentru recenzori pentru autorecenzarea asistata (ARA), patru recenzori pentru colectarea datelor Recensamantului Populatiei si Locuintelor si un coordinator la nivel de UAT.

HG 1.071/2020 prevede ca plata recenzorilor care asigura autorecenzarea asistata in perioada de autorecenzare se face in functie de realizarea activitatilor contractate si timpul efectiv lucrat, la un tarif de 23,25 lei pe ora, fara a depasi suma bruta de 8.000 de lei pentru doua luni de contractare a serviciilor.
Plata recenzorilor se face in functie de numarul de chestionare completate prin interviu fata in-fata la un tarif de:
-7 lei pentru «Sectiunea pentru recenzarea persoanei»
-3,5 lei pentru «Sectiunea pentru recenzarea locuintei», inclusiv «Sectiunea pentru recenzarea spatiului colectiv de locuit».
Pentru orasele si comunele izolate sau dispersate teritorial, plata recenzorilor pentru recenzarea propriu-zisa se face in functie de tipul de chestionar la un tarif de:
-9 lei pe «Sectiunea pentru recenzarea persoanei”
-5 lei pentru «Sectiunea pentru recenzarea locuintei», inclusiv «Sectiunea pentru recenzarea spatiului colectiv de locuit»”.