Veste buna pentru pitestenii care locuiesc in imobile neizolate si cu risc seismic!

In cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta, Componenta C5 – Valul renovarii, Primaria Municipiului Pitesti a semnat, primele 5 contracte pentru realizarea proiectului tehnic si executia lucrarilor la 5 blocuri de locuinte din municipiul Pitesti, prin schema de renovare integrata (consolidare seismica si renovare energetica moderata) a cladirilor rezidentiale multifamiliale.

Este vorba despre Bl. 104 ETP, Bl. 7 – Str. Ana Ipatescu, Bl. 1 IRTA – Bd. Republicii, Bl. 33 – Bd. I.C. Bratianu, Bl. 35 – Bd. I.C. Bratianu.

 

„In acest moment, cladirile rezidentiale multifamiliale nu dispun de sisteme de izolatie sau alte imbunatatiri, confortul termic nu este asigurat in cladiri, iar pentru utilizarea in conditii optime de igiena si confort este necesara renovarea energetica a acestora”, a precizat Primaria Pitesti.

Investitia prin care se va realiza renovarea energetica a blocurilor de locuinte are drept scop reducerea consumului de energie, imbunatatirea calitatii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, reducerea consumului anual de energie primara si promovarea utilizarii surselor regenerabile de energie, concomitent cu mentinerea conditiilor igienico-sanitare, in conformitate cu legislatia in vigoare.