Cel mai mare parc din Ploiesti a fost dotat zilele trecute cu sistem performant de supraveghere video. Primaria municipiului Ploiesti a luat aceasta decizie pentru a putea monitoriza zona si a reduce faptele de vandalism, dar si pentru siguranta celor care vin sa se relaxeze in parc.
Parcul Municipal Vest a fost inaugurat in primavara anului 2016 si reprezinta o investitie de peste 15 milioane euro, fiind cel mai mare parc din Ploiesti. In ultimii ani, a fost nevoie insa de suplimentarea fondurilor si de nenumarate interventii pentru a aduce parcul la nivelul anticipat si a creste numarul de angajati pentru a acoperi intreaga suprafata de 55 ha.

“Primaria Municipiului Ploiesti a amplasat un sistem video de monitorizare in locul de agrement, ca o solutie avansata si moderna de securitate, Parcul Municipal Ploiesti Vest fiind astfel monitorizat 24 de ore din 24, siguranta ploiestenilor, descurajarea actelor de vandalism si de tulburare a ordinii si linistii publice fiind prioritare pentru municipalitate. Sistemul de supraveghere video include, in prezent, 11 camere video mobile, cu alimentare solara, dispozitivele respective fiind amplasate in zonele importante de acces pentru public, asigurand o raza vizuala ampla. Fluxul video din zonele monitorizate poate fi accesat in timp real, iar inregistrarile video sunt stocate timp de 30 de zile, imaginile respective putand fi puse, la cerere, la dispozitia fortelor de ordine locale”, a transmis primaria Ploiesti.
Programul de monitorizare video va fi extins la nivelul Parcul Municipal Ploiesti Vest, in perioada urmatoare.