Pensionarii din municipiul Ploiesti vor beneficia de analize de sange gratuite. Este vorba de analize uzuale care pot oferi date despre eventuale afectiuni existente cum ar fi diabetul, boli ale rinichilor sau cardiovasculare.

Primarul Andrei Liviu Volosevici a anuntat relansarea programului social dedicat pensionarilor ploiesteni, prin intermediul caruia acestia vor beneficia, anual, de o serie de analize medicale gratuite, incepand cu 01 iunie 2022.

“In cadrul unui parteneriat public privat, la nivelul Spitalului Municipal Ploiesti, se vor asigura, prin sponsorizare, servicii medicale constand intr-un set de investigatii paraclinice (analize medicale de laborator), in valoare de 115 lei/ pachet/ persoana. De aceste servicii medicale gratuite vor beneficia, lunar, cate 100 de seniori ploiesteni, care vor fi nominalizati de catre Asociatiile de pensionari din orasul nostru. Contractele de sponsorizare, incheiate in acest context de catre municipalitate si Spitalul Municipal Ploiesti, se vor derula pe o perioada de 12 luni”, a transmis Primaria Ploiesti, printr-un comunicat.

Pachetul de servicii medicale cuprinde urmatoarele analize de laborator uzuale, care se vor efectua gratuit, respectiv: hemograma, glicemie, colesterol, trigliceride, uree, creatinina, acid uric, TGP, TGO, sumar de urina.