Primaria Municipiului Ploiesti este una dintre administratiile din tara care a tintit fondurile europene pentru dezvoltarea proiectelor din comunitate. Astfel, in urma solicitarilor depuse pe componentele Valul Renovarii si Fondul Local din PNRR a fost obtinuta finantare pentru 4 obiective de investitii de amploare, in valoare de aproximativ 10.000.000 euro: “Managementul inteligent al intersectiilor din Municipiul Ploiesti”; „Anvelopare blocuri lot P1”; „Renovare cladire – Colegiul National Mihai Viteazul – Aripa Nord” si „Renovare cladire – Scoala Gimnaziala George Cosbuc – Corp C2”.

 

Prin implementarea proiectului „Managementul inteligent al intersectiilor” se vor monta camere video, in cele mai aglomerate intersectii din municipiul nostru si se va asigura accesul gratuit la Wi-Fi in spatii publice. Valoarea acestui proiect al municipalitatii ploiestene este de 1.075.000 de euro, potrivit informarii transmise de administratia municipala.

Totodata, 9 blocuri din municipiu, situate pe Bd. Republicii si Str. Luminii vor fi anvelopate. Investitiile implica lucrari destinate cresterii eficientei energetice, inclusiv instalare de statii de incarcare rapida pentru vehicule electrice, aferente cladirilor publice (cu putere peste 22kW), cu doua puncte de incarcare/statie. Valoarea totala a proiectului este 6.962.400 euro, iar durata de implementare a acestuia este de 40 de luni.

Renovarea cladirii – Scoala Gimnaziala “George Cosbuc” – Corp C are prevazute investitii multiple in vederea imbunatatirii conditiilor de lucru pentru cresterea eficientei rezultatelor activitatilor desfasurate la nivelul institutiei, a gradului de siguranta si nu in ultimul rand pentru eficientizarea consumului de energie. Valoarea totala a acestui proiect derulat de Primaria Municipiului Ploiesti este de 359.920 euro.

Proiectul Renovare cladire – Colegiul National “Mihai Viteazul” – Aripa Nord va permite executarea unor lucrari generale de reabilitare energetica a anvelopei termice a cladirii, prin izolarea termica a peretilor exteriori (prin interior) si a podului, inlocuirea tamplariei existente, montarea unui sistem de ventilatie mecanica centralizat, cu recuperare de caldura si pompe de caldura aer, respectiv modernizarea instalatiei de iluminat, prin inlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate. Valoarea totala a acestui proiect, pentru care administratia publica ploiesteana a castigat finantare cu fonduri PNRR, este de 1.118.480 euro.