Ploiestiul este orasul din Romania inconjurat de cele mai multe rafinarii. Autoritatile de aici se lupta cu fenomenul poluarii care in anumite momente atinge cote alarmante. S-a intamplat si zilele acestea, cand localnicii au sesizat mirosul puternic. Municipalitatea a trecut imediat la masuri.

“Primaria Municipiului Ploiesti a sesizat Garda de Mediu Comisariatul Prahova cu privire la mirosul insuportabil din oras. Aceeasi sesizare a fost transmisa si Institutiei Prefectului judetului Prahova.
Mentionam ca sesizarea municipalitatii include si datele inregistrate la microstatiile de pe raza orasului. Municipalitatea a solicitat celor doua institutii aplicarea masurilor in conformitate cu prevederile legale pentru cei care au poluat olfactiv”, au transmis reprezentantii primariei.

Fiind un oras cu numeroase rafinarii, dar si fabric, in Ploiesti, anumite conditii meteo, substante precum benzenul sau toluenul depasesc maximele admise. Acest lucru face ca aerul sa devina irespirabil.
De altfel, pe langa monitorizarea constanta a calitatii aerului, cu ajutorul statiilor si echipamentelor amplasate in zone din oras, autoritatile locale insista si pe extinderea suprafetei verzi din municipiu.