Autoritatile municipale din Ploiesti iau noi masuri pentru a sprijini campania nationala de imunizare impotriva virusului Sars-Cov-2. Ca urmare a numarului mare de prezentari la vaccinare din ultima saptamana, la nivel national, este nevoie si de implicarea autoritatilor de la nivel local pentru a accelera cat mai mult imunizarea populatiei. Primaria Ploiesti organizeaza astfel un nou maraton de vaccinare la sfarsit de saptamana. Autoritatile ploiestene au informat din timp doritorii asupra conditiilor pentru vaccinare si serurilor puse la dispozitiei pe durata maratonului.

„Maratonul pentru viata” de la Ploiesti se va desfasura non-stop, pe stadionul “Ilie Oana” , in perioada 29-31 octombrie.
„Municipalitatea reaminteste ploiestenilor ca pot beneficia de aceasta oportunitate de vaccinare fara o programare prealabila, doar cu actul de identitate, direct la punctele de vaccinare ce vor fi deschise in incinta stadionului. Astfel, informam cetatenii ca, pe langa cele 6 fluxuri de vaccinare cu serul Pfizer, vor fi deschise si alte 4 fluxuri medicale destinate imunizarii cu vaccinul Johnson & Johnson. In incinta stadionului “Ilie Oana” vor fi bine delimitate zonele de acces pentru persoanele care doresc sa se vaccineze impotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer sau Johnson & Johnson, iar, in acest context, le recomandam cetatenilor sa fie atenti cand vor alege perimetrul de acces catre fluxul de vaccinare dorit”, au transmis reprezentantii primariei Ploiesti.

La cea mai recenta raportare, judetul Prahova inregistra 1069 de cazuri noi si o incidenta de 11.83, inregistrata la 14 zile. Municipiul Ploiesti avea o incidenta de 15.31 cazuri la o mie de locuitori. În județul Prahova sunt deschise 23 de centre de vaccinare, iar pana la inceputul saptamanii au fost administrate in total peste 450.000 de doze.
Organizarea maratonului a venit si fondul aglomeratiei de la unele centre. Pentru ca c ererea de vaccinare in judetul Prahova s-a triplat in ultima saptamana.