Imobilul Maria Tereza, monument istoric de categoria A, construit in secolul al XVIII-lea, va fi readus la viata. Cladirea istorica va fi reabilitata printr-un proiect depus de Primaria Sibiu.

„Prin acest proiect in valoare de 59 de milioane de lei, pentru care am obtinut finantare europeana, continuam sa ingrijim patrimoniul construit valoros al orasului, dar cream in acelasi timp si spatii noi pentru educatie. Reabilitarea acestei constructii presupune lucrari de eficientizare energetica, consolidare si restaurare a elementelor cu valoare istorica”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

Lucrarile vor include: Consolidarea cladirii, inclusiv a sarpantei si inlocuirea completa a invelitorii; reabilitarea instalatiilor de utilitati si inlocuirea sistemului de incalzire cu unul care utilizeaza surse regenerabile – pompe aer-apa, ce produc atat aer cald, cat si aer rece pentru ventilatie; inlocuirea tamplariei cu usi si ferestre din lemn, cu geam termopan; termoizolarea peretilor exteriori cu placi minerale aplicate pe interior, izolarea placii pe sol si a planseului la etaj; refacerea fatadei cu tencuieli specifice unui monument istoric; amenajari exterioare, precum alei carosabile si pietonale, parcari, trotuare si spatii verzi.

 

In paralel cu parcurgerea etapei de contractare a fondurilor nerambursabile, Primaria Sibiu va demara achizitia proiectului tehnic, iar ulterior se va contracta executia efectiva a lucrarilor de constructie.