Primaria Sibiu are un nou regulament pentru ridicarea masinilor abandonate de pe domeniul public Masinile abandonate vor putea fi indepartate mai usor de pe domeniul public. Ca urmare a modificarii legislatiei nationale, Consiliul Local a adoptat un regulament modificat.

 

Una dintre modificarile transmise de autoritatile din Sibiu prevede ca o masina va fi acum declarata abandonata dupa cel putin 6 luni in care s-a aflat pe domeniul public, fata de un an, cat prevedea vechea legislatie. Astfel, aceste masini vor putea fi indepartate mai repede de pe domeniul public, eliberandu-se spatiul.

 

Daca pana acum era necesara emiterea a doua somatii pentru ca proprietarul sa ridice masina abandonata de pe domeniul public, noul regulament prevede ca o singura somatie este suficienta inainte ca masina sa fie ridicata. A doua somatie va fi facuta la domiciliul proprietarului pentru a fi anuntat ca masina se afla in depozit.

 

Tariful de ridicare a masinii creste de la 100 la 350 de lei, iar cel de depozitare de la 25 la 100 de lei pe zi. Tariful de transport ramane 100 de lei. Aceste sume vor fi platite de proprietarii care isi revendica masinile dupa ce acestia. In cazul vehiculelor fara stapan sumele vor fi recuperate in urma valorificarii masinii.

 

In anul 2022, Serviciul Domeniul Public a ridicat de pe strazile municipiului 32 de masini abandonate sau fara stapan, iar in anul 2023 pana in prezent, au fost indepartate 5 astfel de vehicule.

 

Sursa foto: Primăria Sibiu