Primaria Sibiu intentioneaza sa ordoneze utilizarea locurilor de parcare in zonele de blocuri.

 

Regulamentul este supus consultarii publice in perioada 10 octombrie – 10 noiembrie pentru a-l definitiva, ingloband sugestiile sibienilor.

 

Prin Regulament se propune introducerea posibilitatii de a solicita loc de parcare rezervat in parcarile publice de resedinta, prin achizitionarea unui abonament valabil 24h/24h, cu un pret de 100 de lei/auto/luna. Cei care nu doresc sa cumpere un abonament cu loc rezervat, vor putea in continuare sa parcheze ca si pana acum, gratuit, pe locurile nerezervate ramase disponibile, nerezervate.

Concret, se vor trasa, numerota si semnaliza locuri de parcare care pot fi astfel rezervate prin intermediul unei aplicatii electronice ce urmeaza a fi creata de municipalitate. In limita locurilor disponibile se va putea atribui cate un loc de parcare pentru fiecare apartament. Pentru restul masinilor detinute de proprietarii unui apartament se va putea solicita un abonament fara loc rezervat, cu pretul de 15 lei/luna/auto, acolo unde s-au stabilit parcari cu plata, sau pot parca gratuit in locurile ramase disponibile, nerezervate. Persoanele cu dizabilitati au dreptul de a utiliza in continuare, ca si pana acum, un loc de parcare gratuit in zona de resedinta.